Mangovo mrkvová polievka s prosciuttom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 600 g manga
  • 100 g nasekanej cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 1 ČL kokosového oleja
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého
  • viacfarebného korenia

  • ¼ ČL mletého
  • čili

  • 2 PL petržlenovej vňate
  • 100 g prosciutta
  • Vetvičky čerstvého rozmarínu
  • Ingrediencie
  • 600 g manga
  • 100 g nasekanej cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 1 ČL kokosového oleja
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého
  • viacfarebného korenia

  • ¼ ČL mletého
  • čili

  • 2 PL petržlenovej vňate
  • 100 g prosciutta
  • Vetvičky čerstvého rozmarínu
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Varte a oslavujte! Slávnostnú polievku, jednohubky a malé jedlá si môžete pripraviť aj z tých najbežnejších ingrediencií, ak ich správne ochutíte. Hlavnou hviezdou tohto receptu je mrkva a mango, ktoré v kombinácii s prosciuttom vytvoria gurmánsky zázrak napríklad na silvestrovskú párty.

    Mangovo mrkvová polievka s talianskou šunkou

    Postup:

    1. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska. Mango očistite a nakrájajte na menšie kúsky.

    2. Kokosový olej rozohrejte, pridajte cibuľu a restujte 2 minúty. Pridajte mrkvu, podlejte vývarom a varte 20 minút, kým nezmäkne. Pridajte kokosové mlieko, dochuťte soľou a korením, pridajte čili a mango a tyčovým mixérom rozmixujte do hladka.

    3. Polievku posypte petržlenovou vňaťou, prípadne pridajte ešte trochu mletého čili. Podávajte s prosciuttom obaleným okolo vetvičky rozmarínu.

    Náš tip:

    Túto polievku môžete podávať aj studenú.