Bábovka s plnkou

 | 

Čas prípravy: 

180

 min

Čas varenia: 

60

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

180

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na plnku:

  • 50 ml kyslej smotany
  • 1 PL múky
  • Na cesto:

  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 40 ml mlieka
  • Na prípravu formy:

    Na čokoládovú polevu:

  • 1 PL vanilkového extraktu
  • Ingrediencie

    Na plnku:

  • 50 ml kyslej smotany
  • 1 PL múky
  • Na cesto:

  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 40 ml mlieka
  • Na prípravu formy:

    Na čokoládovú polevu:

  • 1 PL vanilkového extraktu
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Bábovka s čokoládovo cheesecakeovou plnkou vás zohreje a poteší v chladné zimné rána. Upečte si ju podľa nášho receptu a prevoňajte celý dom.

    Bábovka s čokoládovo cheesecakeovou plnkou

    Postup:

    1. Pomocou mixéra vyšľahajte smotanový syr a cukor na plnku. Do zmesi pridajte vajce, kyslú smotanu a múku a všetko spolu rozmixujte do hladka. Vmiešajte rozpustenú čokoládu.
    2. Bábovkovú formu potrite maslom a vysypte múkou (prebytočnú múku vysypte). V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske mixérom mixujte maslo s cukrom. Po 2 minútach miešania pridajte vanilkový extrakt a po jednom zamiešajte vajcia. Do zmesi pridajte pripravenú múku a mlieko a miešajte, kým sa suroviny nespoja.
    3. Polovicu cesta dajte do pripravenej formy a jemne uhlaďte stierkou. Lyžicou urobte asi 2 cm hlbokú jamku a naplňte ju smotanovo čokoládovou plnkou. Potom pridajte zvyšné cesto, povrch opäť uhlaďte stierkou a vložte do predhriatej rúry.
    4. Pečte asi 50 až 60 minút pri 170 stupňov Celzia. Koláč vyberte z rúry, nechajte ešte 15 minút vo forme, potom ho otočte, vyberte z formy a položte na mriežku, aby vychladol.
    5. Medzitým si pripravte polevu.
    6. Nakrájanú čokoládu dajte do misky. V menšom hrnci zohrejte smotanu na šľahanie. Pred zovretím ju odstavte z ohňa a nalejte na čokoládu. Nechajte 5 minút postáť, pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým nebude poleva hladká, lesklá a hustá. Polevu vylejte na úplne vychladnutú bábovku.

    Náš tip:

    Pred podávaním vložte bábovku na 30 minút do chladničky. Bude sa vám jednoduchšie krájať.