Tanzánske Mayai z hranolčekov

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

  • 200 ml oleja na vysmážanie
  • 1/4 PL soli
  • Na omeletu:

  • 2 PL posekaného koriandra
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého
  • čierneho korenia

  • 1/4 ČL cesnakového prášku
  • Štipka čili prášku
  • 4 PL kečupu
  • 4 PL jogurtu
  • Štipka soli
  • Štipka celého čierneho korenia
  • Ingrediencie

  • 200 ml oleja na vysmážanie
  • 1/4 PL soli
  • Na omeletu:

  • 2 PL posekaného koriandra
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého
  • čierneho korenia

  • 1/4 ČL cesnakového prášku
  • Štipka čili prášku
  • 4 PL kečupu
  • 4 PL jogurtu
  • Štipka soli
  • Štipka celého čierneho korenia
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Aj doma si môžete pripraviť rôzne jedlá typické pre africký kontinent, pretože základné ingrediencie sú dostupné aj tu. Vybrali sme pre vás skutočne jednoduché pokrmy z rôznych regiónov. Tanzánske Mayai z hranolčekov a vajíčok vám bude určite chutiť.

    Tanzánske Mayai z hranolčekov a omelety

    Postup:

    1. Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké dlhé plátky.
    2. V hlbokej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájané zemiaky a opekajte ich 5 – 7 minút do chrumkava. Zemiaky vyberte z panvice a dajte ich na tanier, dochuťte soľou a odstavte bokom. Vajcia rozšľahajte v miske, pridajte soľ, korenie, lyžicu nasekaného koriandra, čili a cesnakový prášok.
    3. Odstráňte prebytočný olej z panvice, nechajte si ho v nej asi len polievkovú lyžicu. Vložte vyprážané zemiaky späť na panvicu a nalejte na ne pripravené, ochutené vajíčka. Smažte na strednom stupni, zahrievajte asi 3 minúty. Obsah opatrne prevráťte, posypte zvyšným koriandrom a ešte na 2 minúty orestujte.
    4. Na omáčku zmiešajte soľ, korenie a jogurt.
    5. Hranolčeky mayai podávajte s kečupom a jogurtovou omáčkou.
     

    Náš tip:

    Aby sa vám pokrm jednoduchšie obracal, použite veľký tanier a v príhodnej chvíli najskôr panvicu zakryte tanierom, prevráťte jedlo, aby vám ostalo na tanieri, a potom ho vložte späť do hrnca, aby sa opražilo aj na druhej strane.  

    Nutričné hodnoty - jedna porcia (330 g):

    • Energia: 2082 kcal/497,3 kJ
    • Bielkoviny: 16,9 g
    • Tuky: 31,5 g
    • Nasýtené tuky: 6,8 g
    • Sacharidy: 34,8 g
    • Cukor: 11 g
    • Vláknina: 3,8 g
    • Soľ: 2 g
    • Vápnik: 142,9 mg/14 % odd
    • Železo: 3,8 mg/32 % odd