Sladký zemiak s tofu je veľmi chutný vegetariánsky recept, na ktorom sa však určite pochutí každý, kto dáva prednosť racionálnej strave. Bataty sú aj u nás stále populárnejšie. Ich príprava je rýchla a ich chuť sa hodí takmer ku všetkému. Môžete ich podávať ako hlavné jedlo, alebo prílohu.
Postup:
- Sladké zemiaky umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Osoľte ich a pokvapkajte olivovým olejom. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, položte naň pripravené sladké zemiaky a plech vložte do predhriatej rúry. Pečte 25 – 30 minút pri 180 °c.
- Špenát nasypte do hlbšej panvice a pridajte vodu a štipku soli. Prikryte ho pokrievkou a varte 1 – 2 minúty, aby sa sparil. Zložte pokrievku, pridajte údené tofu nakrájané na kocky, biele korenie, mleté čili a všetko spolu premiešajte.
- Vyberte sladké zemiaky z rúry, naplňte ich plnkou a vložte ich späť do rúry na ďalších 10 minút. Pred podávaním posypte pažítkou.
Náš tip:
Namiesto špenátu môžete použiť rovnaké množstvo mangoldu.