Poznáte populárne španielske churros? Sú to trochu iné šišky, ktoré sa najčastejšie podávajú obalené v škoricovom cukre, alebo s čokoládovou omáčkou.
Chrumkavé a sladké churros
Postup:
- Vodu dáme zovrieť s cukrom a maslom. Vmiešame do nej múku a varíme asi 2 minúty. Pritom vareškou miešame, až kým sa cesto neodlepuje, tzv. neodpaľuje od okrajov hrnca.
- Zmes necháme vychladnúť a potom do nej po jednom zašľaháme 2 vajcia. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme lyžicu vody a prešľaháme. Naplníme ním cukrárske vrecko s hviezdicovou špičkou.
- V panvici zohrejeme 2 cm vrstvu oleja. Podobne ako pri tradičných šiškách smažíme aj churros v horúcom oleji. Keď je teda horúci, priamo doň vytláčame šišky dlhé asi 8 až 10 cm. Smažíme ich 2 až 3 minúty na slabšej teplote, aby rýchlo nezhnedli.
- Necháme pár sekúnd odkvapkať na papierovom obrúsku a potom obalíme v zmesi cukru a škorice.
- Podávame s horúcou horkou čokoládou alebo pre milovníkov veľmi sladkých chutí máme tip aj na orieškovú nátierku.