Churros so škoricovým cukrom

 | 

Čas prípravy: 

40

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

4 porcie:

  • 1 lyžica cukru
  • Kryštálový cukor a škorica na obalenie
  • Olej na smaženie
  • Orieškový krém alebo horúca čokoláda na podávanie
  • Ingrediencie

    4 porcie:

  • 1 lyžica cukru
  • Kryštálový cukor a škorica na obalenie
  • Olej na smaženie
  • Orieškový krém alebo horúca čokoláda na podávanie
  • Nutričné hodnoty

    kucharske capice 2

    Nutričné hodnoty

    kucharske capice 2
    kucharske capice 2
    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Poznáte populárne španielske churros? Sú to trochu iné šišky, ktoré sa najčastejšie podávajú obalené v škoricovom cukre, alebo s čokoládovou omáčkou.

    Chrumkavé a sladké churros

    Postup:

    1. Vodu dáme zovrieť s cukrom a maslom. Vmiešame do nej múku a varíme asi 2 minúty. Pritom vareškou miešame, až kým sa cesto neodlepuje, tzv. neodpaľuje od okrajov hrnca.
    2. Zmes necháme vychladnúť a potom do nej po jednom zašľaháme 2 vajcia. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme lyžicu vody a prešľaháme. Naplníme ním cukrárske vrecko s hviezdicovou špičkou.
    3. V panvici zohrejeme 2 cm vrstvu oleja. Podobne ako pri tradičných šiškách smažíme aj churros v horúcom oleji. Keď je teda horúci, priamo doň vytláčame šišky dlhé asi 8 až 10 cm. Smažíme ich 2 až 3 minúty na slabšej teplote, aby rýchlo nezhnedli.
    4. Necháme pár sekúnd odkvapkať na papierovom obrúsku a potom obalíme v zmesi cukru a škorice.
    5. Podávame s horúcou horkou čokoládou alebo pre milovníkov veľmi sladkých chutí máme tip aj na  orieškovú nátierku.
    No posts found. Refine your query.
    NovšieStaršie