Mini Pavlova s jahodami a bazovým krémom

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

75

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

75

 min

Ingrediencie

Na plnku:

  • 2 PL práškového cukru
  • 0,5 dcl bazového sirupu
  • 300 g jahôd
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Ingrediencie

    Na plnku:

  • 2 PL práškového cukru
  • 0,5 dcl bazového sirupu
  • 300 g jahôd
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Dnes si upečieme nadýchaný letný dezert pomenovaný po slávnej baleríne zo začiatku 20. storočia. Aby to bolo jednoduchšie a vhodné na rôzne typy letných osláv, spravíme si ho v mini verzii. Vojde sa na každý tanierik.

    Postup:

    1. Bielky spolu s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do tuhej špičky.
    2. Potom pridáme ocot a škrob a dôkladne zašľaháme. Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka a na plech s papierom na pečenie nanášame mini Pavlovky do tvaru „hniezdočiek“.
    3. Sušíme ich na 100 stupňoch teplovzdušných asi hodinu.
    4. Na plnku si najprv pripravíme ovocnú vrstvu. Jahody nakrájame na kúsky, zasypeme cukrom a krátko ich povaríme, kým nepustia tekutinu a potom trochu nezhustnú.
    5. Na krémovú plnku vyšľaháme mixérom mascarpone spolu so šľahačkou, práškovým cukrom a bazovým sirupom.
    6. Upečené a vychladnuté mini Pavlovky potom najprv plníme bazovým krémom a naň dáme za lyžičku jahodovej plnky. Ozdobíme kúskom čerstvej jahody a ihneď podávame.