Halloween je pre deti veľký zážitok. I keď to nie úplne naša slovenská záležitosť, deti si ho najmä kvôli filmom obľúbili. Pokiaľ máte trochu času navyše, mám pre vás skvelý tip, ako ich prekvapiť. Verte, že tentoraz to bude naozaj bomba. Navyše táto torta nevyžaduje špeciálnu námahu, to vám garantujem.
Postup:
-
Na tortu použijeme formu s priemerom 20 cm. Najprv sa pustíme do jednoduchej prípravy korpusu. Čokoládové sušienky rozmixujeme kuchynským mixérom na jemno a pridáme k nim rozpustené maslo. Zmes dobre premiešame a nasypeme na dno kruhovej formy. Po okrajoch vytlačíme korpus ešte aspoň do polovice výšky strany. Keď je dno a okraje uhladené, dáme korpus odpočívať do chladu.
-
Ako ďalšie nás čaká príprava náplne korpusu. V menšom hrnci si na miernom ohni rozpustíme marshmellows spolu s mliekom. Keď sú rozpustené, chvíľu ich necháme vychladnúť. Zatiaľ za pomoci kuchynského mixéra vyšľaháme krémový syr, smotanu na šľahanie a vanilku. Keď sa zmes spojí, môžeme postupne pridávať aj rozpustené marshmellow. Hotovú smotanovú náplň môžeme príp. dofarbiť akoukoľvek potravinárskou farbou. Výsledný efekt po rozkrojení torty bude pre deti ešte zaujímavejší.
-
Krémovo syrovú náplň opatrne rozotrieme na sušienkový korpus a znovu tortu vrátime na minimálne 2 hodiny odpočívať do chladu.
-
Zatiaľ čo nám torta tuhne, pripravíme dekoráciu. Z bielok izbovej teploty a štipky soli vyšľaháme sneh. Keď je sneh vyšľahaný, po lyžiciach k nemu postupne pridáme cukor. Vznikne nám tuhý sneh, ktorý naplníme do cukrárskeho vrecka so špicou. Na plech vystlaným papierom na pečenie vytvoríme bielych špicatých duchov. Rozmiestnime ich dostatočne ďaleko od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 120 stupňov cca 1 1/2 hodiny. Keď sú duchovia ľahko do zlatista upečení a vychladnutí, čiernym cukrárskym farbivom im domaľujeme oči. Hotové cukrové ozdoby postavíme na vrch vychladenej torty.
Veselú zábavu a dobrú chuť!