Ak potrebujete zahriať telo zvnútra, padne vám tento recept ako dar z neba. Táto polievka z červenej šošovice je inšpirovaná indickou kuchyňou, ale ak uberiete zo štipľavosti, zjedia ju radi aj deti, lebo je sýta a jemná.
Postup:
- Šošovicu prepláchnite pod studenou vodou. Cibuľu a mrkvu očistite a nakrájajte nadrobno.
- V hrnci rozpustite maslo, pridajte cibuľu. Po 2 až 3 minútach pridajte nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak, sladkú papriku, malú čili papričku, paradajkový pretlak a restujte ďalšiu minútu.
- Potom prilejte vývar alebo vodu, šošovicu a všetko dobre premiešajte a nechajte zovrieť na stredne silnom plameni. Keď polievka zovrie, dochuťte ju soľou a korením. Plameň stíšte, prikryte a nechajte polievku variť 20 minút.
- Potom ju odstavte z plameňa, rozmixujte tyčovým mixérom a pridajte citrónovú šťavu. Pred podávaním posypte klíčkami a mletou štipľavou paprikou.