Šošovicové fašírky sú výdatné plnohodnotné jedlo nie len pre vegetariánov. Ak chcete žiť zdravý aktívny život, doprajte si strukoviny v chutnej, chrumkavej podobe. Tento recept ponúka totiž nie len zdravie, ale skutočne plné chute.
Postup:
- Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a povarte vo vriacej vode 20 až 30 minút. Keď budú zemiaky hotové, vodu sceďte a pridajte maslo a soľ. Zemiaky pretláčajte, kým odstránite hrudky a malé kúsky. Potom prilejte mlieko a vymiešajte tak, aby boli pretlačené zemiaky hladké.
- Cibuľu a mrkvu ošúpte, nakrájajte na malé kúsky. Šošovicu dajte do vriacej vody a varte ju 10 minút. Potom ju sceďte a dajte do mixéra. Pridajte nasekanú cibuľu a mrkvu, mandle, vajce, mletú papriku, soľ a korenie. Rýchlo premixujte, kým nezískate kompaktnú zmes. Tú potom prelejte do ďalšieho hrnca, pridajte strúhanku a mixujte.
- Zmes vyformujte do placiek mokrými rukami. V panvici zahrejte olivový olej a šošovicové fašírky opekajte asi 15 minút, kým z každej strany nezískajú zlatistú farbu.
- Rukolu umyte, ochuťte soľou a pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Ingrediencie na omáčku zmiešajte a môžete podávať.