Toto jednoduché jedlo je fúziou medzi talianskou a slovenskou kuchyňou a svojim spôsobom obom vzdáva hold. Kombinácia kvalitných talianskych cestovín z tvrdej pšenice, slovenskej 100 % ovčej bryndze a pistácií, ktoré sa často používajú aj pre cestovinových jedlách hlavne na Sicílii, vás spočiatku možno trochu prekvapí, ale po prvom ochutnaní vás svojou chuťou dostane. Pri omáčke sme sa (technologickým postupom) nechali inšpirovať klasickou omáčkou Alfredo, miesto parmezánu sme však použili skvelú slovenskú bryndzu. Cestoviny s bryndzovou omáčkou sú záležitosť doslova na pár minút, takže ideálny rýchly obed. Dobrú chuť!
Postup:
- V osolenej vode varte cestoviny na spôsob al dente.
- Medzitým pripravte omáčku. Na panvici rozpustite maslo, pridajte smotanu a redukujte na polovicu. Pridajte nadrobenú bryndzu a chvíľu povarte. Okoreňte a pridajte nasekanú pažítku.
- Do omáčky prihoďte cestoviny a dobre premiešajte. Na tanieri môžete dozdobiť jemne opraženými pistáciami a pažítkovými kvetmi.