Steak z hovädzej sviečkovice s omáčkou z červeného vína s čokoládou

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

 

Ingrediencie

 

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Takzvaný Filet mignon alebo steak z hovädzej sviečkovice je najkvalitnejším kusom hovädzieho mäsa. Určite to nie je jedlo na každý deň, na druhej strane, keď nám leto vrcholí a ešte stále je parádne teplo a môžeme grilovať, prečo si taký dobrý steak nepripraviť? Steak potrebuje len trochu olivového oleja, soľ a korenie. Nič viac ... ale ak ho chcete trochu povýšiť, môžete siahnuť aj po dobrej, ale jednoduchej omáčke. 

V našom prípade po omáčke z červeného vína s trochou čokolády. Nedivte sa, čokoláda dá omáčke silu, samozrejme, nesmiete to s ňou prehnať. A s dobre ugrilovaným steakom z hovädzej sviečkovice funguje dokonale. Prílohu si zvoľte podľa seba. My vždy radi siahneme po pečenom zemiaku a zelenej fazuľke pripravenej na masle. Dokonalosť!

Postup:

  1. Na masle speňte cibuľu, pridajte bobkový list, tymian, strúčik cesnaku. Podlejte polovicou vína a zredukujte na polovicu. Prilejte zvyšok vína a rovnako zredukujte.

  2. Pridajte aj nesolený hovädzí vývar. Osoľte a okoreňte. Omáčku prepasírujte, pridajte čokoládu (určite to s ňou nepreháňajte, malá kocka bude stačiť). Na záver zjemnite maslom.

     

  3. Steak z hovädzej sviečkovice osoľte a okoreňte a ugrilujte z oboch strán podľa vašich preferencií. Nezabudnite steak po grilovaní nechať trochu oddýchnuť (cca 5 min). Podávajte s omáčkou a prílohou podľa vášho výberu.