Lahodný med pekne doplní chuť tvarohu, to je chuťovvá charakteristika pre tento lohodný medový cheesecake. V kombinácii s ovsenými sušienkami vytvorí dezert plný bielkovín, vhodný od raňajok až po malú večernú slávnosť
Postup:
- Rozdrvené sušienky v miske premiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Predpečieme v rúre na 170 stupňov asi 7 minút.
- Mascarpone a tvaroh dobre premiešame vareškou alebo cukrárskou metličkou. Pridáme med a citrónovú kôru. Zmes premiestnime na vychladnutý korpus a povrch uhladíme.
- Dáme do chladničky a necháme cez noc stuhnúť. Podávame poliate medom a ozdobené plátkami citróna. Pekne budú vyzerať aj jedlé kvietky, či iné cukrárske dekorácie.