Paradajkové chutney je chutná, kyselkovo-sladká omáčka, ktorá je ideálna na podávanie so syrmi, ako omáčka k mäsám ale i ako ingrediencia do rôznych jedál. Táto chutná pochúťka je ľahko pripraviteľná a môže byť uchovávaná v uzavretých fľašiach po dlhú dobu..
Postup:
-
V hlbšej panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Potom pridáme umyté a nakrájané papriky a prepolené cherry paradajky, cukor a soľ. Všetko spolu sprudka opečieme a premiešame, aby nám zmes neprihorela, len trochu skaramelizovala.
-
Potom znížime teplotu a pridáme všetky ostatné koreniny a prísady. Redukujeme v panvici za občasného miešania, kým sa zo zmesi odparí tekutina. Horúcou zmesou potom naplníme vhodné poháriky.
-
Podávame napr. k hotdogom, grilovanému mäsu, alebo syrom. Poháriky uzatvoríme a necháme vychladnúť.
Skladujeme v chladničke a po otvorení spotrebujeme.