Avokádová pomazánka s cícerom a domáce bagetky

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na pomazánku:

  • 200 g uvareného cíceru
  • 1 PL tahini
  • 3 jarné cibuľky, posekané na kolieska
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 malý pretlačený strúčik cesnaku
  • 1 avokádo
  • korenie a soľ
  • limetová šťava
  • Na bagetky:

  • 15 g kvasníc
  • 1 ČL cukru
  • soľ
  • trocha mlieka
  • na potretie

  • hrubá morská soľ na posyp
  • Ingrediencie

    Na pomazánku:

    • 200 g uvareného cíceru
    • 1 PL tahini
    • 3 jarné cibuľky, posekané na kolieska
    • 1 PL dijonskej horčice
    • 1 malý pretlačený strúčik cesnaku
    • 1 avokádo
  • korenie a soľ
  • limetová šťava
  • Na bagetky:

  • 15 g kvasníc
  • 1 ČL cukru
  • soľ
  • trocha mlieka
  • na potretie

  • hrubá morská soľ na posyp
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Máte chuť na niečo zdravé? Avokádová pomazánka s cícerom a domáce bagetky vás nasýtia a ešte aj dodajú vitamíny.

    Avokádová pomazánka s cícerom a domáce bagetky

    Postup:

    1. Avokádo roztlačíme na hrubo vidličkou, pridáme cibuľku, horčicu, pomačkaný cícer, tahini a dochutíme soľou a korením.
    2. Nakoniec primiešame limetovú šťavu.

    Bagetky si k tomu môžete kúpiť, ale odporúčame vyskúšať si upiecť vlastné:

    1. Z trošky múky, mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Pridáme zvyšok preosiatej múky a soľ a vypracujeme hladké cesto (ak je cestu veľmi hutné, pridáme trochu vody).
    2. Po vykysnutí (teda asi po 1/2 hodine) si vyváľame na doske malé cca 15cm valčeky, ktoré potrieme mliekom a posypeme hrubou morskou soľou.
    3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 st. C do zlatista, približne 12 minút.

    Avokádo - unikátne ovocie:

    • Avokádo je zdravé, chutné a vďaka svojej maslovej konzistencii je ľahko kombinovateľné s inými ingredienciami, napríklad do šalátov alebo nátierok. Azda najznámejším jedlom je guacamole, ale nebráňte sa ani našej avokádovej pomazánke.
    • Niektoré živiny, ktoré naše telo potrebuje sú rozpustné v tukoch, čo znamená, že je potrebné ich kombinovať s tukom, aby ich telo využilo. Podľa štúdie sa konzumáciou avokáda alebo avokádového oleja so zeleninou môže výrazne zvýšiť množstvo antioxidantov, ktoré prijmeme.
    Avokádo obsahuje 20 rôznych vitamínov a živín:
    • vitamín K: 26% dennej dávky
    • kyselina listová: 20% dennej dávky
    • vitamín C: 17% dennej dávky
    • draslík: 14% dennej dávky
    • vitamín B5: 14% dennej dávky
    • vitamín B6: 13% dennej dávky
    • vitamín E: 10% dennej dávky