Ázijské soba rezance sú rýchle a zdravé jedlo pre celú rodinu. Ak chcete ubrať mäso z jedálnička, alebo potrebujete recept takmer bez práce, či milujete ázijské chute, toto je recept pre vás. Pred pár mesiacmi som sa dostala práve k tomuto receptu, ktorý ma doslova očaroval. Nielen preto, že som chcela ubrať mäso zo svojho jedálnička, ale aj preto, že si takto môžem dopriať skvelú ázijskú chuť takmer bez práce pri sebe doma. Aj keď sa jedná o recept, ktorý obsahuje ostrú srirachu, napodiv sa z receptu tešia aj naše deti.
Ázijské soba rezance na stole za pár minút
Postup:
- Najskôr si pripravíme soba rezance podľa návodu na obale. Tie moje stačilo povariť vo vriacej osolenej vode do mäkka asi 5 minút. Potom rezance sceďte a prípadne ich pokvapkajte niekoľkými kvapkami sezamového oleja, aby vám vydržali pekne lesklé a nelepili sa.
- Zatiaľ čo sa voda na rezance privádza do varu, môžeme začať s prípravou zeleniny. Všetku zeleninu, dobre umyjeme v studenej vode a prípadne ošúpeme. Ďalej kapustu nakrájame najemno, uhorku a mrkvu za pomoci škrabky na zemiaky na tenké plátky a jarné cibuľky na podlhovasté tenké tyčinky. Koriandrovú vňať stačí otrhať od stoniek.
- Ďalej si pripravíme jednoduchú omáčku, všetky suroviny na omáčku zmiešame dohromady a vymiešame, vznikne nám ľahko ostrá chutná ázijská omáčka. Pokiaľ bolo arašidové maslo v chlade, možno bude miešanie chvíľku trvať, pomôžte si šľahacou metlou.
- Sezamové semienka opečieme na nízkej panvici na miernom ohni za občasného miešania 2-3 minúty. Sezam by mal mať zlatistú nie čiernu farbu.
- Nakoniec vo veľkej mise zmiešame rezance, zeleninu a omáčku. Servírujeme v hlbšej miske, vrch zasypeme opraženými sezamovými semiačkami a lístkami koriandrovej vňate.
- Môžeme servírovať v miske ako teplý šalát a zároveň hlavné jedlo. Prajeme vám dobrú chuť.