Jednoduché banánové rezy, ktorým neodoláte

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

Na polevu:

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

Na polevu:

Nutričné hodnoty

Billa
Banánové rezy sú zvodná kombinácia sladkých banánov, kakaového cesta a čokoládovej plnky, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Doprajte sebe aj svojej rodine tento skvelý dezert, banánové rezy. Sú jednoduchšie než by sa zdalo a hotové sú raz dva.

Banánové rezy - jednoduchšie ako sa zdá

Postup:

Cesto:

  1. Do misy mixéra dáme celé vajcia a kryštálový cukor a na vysokých otáčkach šľaháme do bledej nadýchanej peny. Môže to trvať aj 10 minút.
  2. Hladkú múku zmiešame v osobitnej nádobe s kypriacim práškom a kakaom, a potom ju postupne preosievame a zľahka zapracovávame do vajcovej nadýchanej zmesi.
  3. Použijeme gumenú varechu a múku primiešavame tak, aby sme udržali čo najviac objemu a vzduchu v zmesi, ale zároveň aby sa múka riadne rozmiešala a neostali hrčky.
  4. Nalejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme potreli tenkou vrstvou masla alebo tuku a naň prilepili a vyhladili papier na pečenie. Pečieme na 160 stupňoch asi 10-12 minút.
  5. Upečený plát cesta necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.

Plnka:

  1. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  2. Horkú čokoládu rozlámeme na malé kúsky a zalejeme ich zovretou šľahačkou, rozmiešame, kým sa čokoláda nerozpustí a necháme úplne vychladnúť. Potom ju vyšľaháme do nadýchaného krému.
  3. Vychladnuté cesto rozdelíme na polovicu, obe polovice potrieme z vnútornej strany marhuľovým džemom, na džem nanesieme polovicu krému, na ten naukladáme banánové kolieska a prikryjeme druhou polovicou cesta, ktorú sme tiež potreli krémom.
  4. Povrch koláča dozdobíme roztopenou čokoládou s troškou tuku a necháme stuhnúť. Krájame na malé kocky.