Bezlepková maková torta s figami a medom

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na tortovú formu s priemerom 24 cm:

maku

  • 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 160 g kryštálového cukru
  • 0,5 dcl oleja
  • Na naplnenie a ozdobenie torty:

  • 1 mascarpone
  • figy a maliny
  • med
  • Ingrediencie

    Na tortovú formu s priemerom 24 cm:

    maku

  • 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 160 g kryštálového cukru
  • 0,5 dcl oleja
  • Na naplnenie a ozdobenie torty:

  • 1 mascarpone
  • figy a maliny
  • med
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Bezlepková maková torta so sladkými figami a medom si vás získa, aj keď nie ste "bezlepkáči"

    Postup:

    1. Mletý mak premiešame s bezfosfátovým, alebo lebo obyčajným práškom do pečiva.
    2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a do vyšľahanej zmesi pridáme mletý mak s práškom do pečiva. Makové cesto ešte zľahka premiešame.

    3. Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C cca 40 až 45 minút.

    4. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a tortu  prerežeme opatrne na 2 časti, lebo cesto je krehké.

    5. Šľahačku vyšľaháme spolu s mascarpone v jednej nádobe.

    6. Tortu naplníme krémom, osladíme medom a pridáme ovocie.

    7. Tortu natrieme krémom a ozdobíme figami, malinami a medom podľa fantázie a chuti.