Bezlepkové palacinky s marinovaným ovocím

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na 6 ks palaciniek:

  • 250 ml mlieka
  • 2 PL roztopeného masla
  • Štipka soli
  • Na marinované ovocie:

  • 2 lyžice medu
  • Vanilkový cukor
  • Pár lyžíc kyslej smotany
  • na podávanie

    Ingrediencie

    Na 6 ks palaciniek:

  • 250 ml mlieka
  • 2 PL roztopeného masla
  • Štipka soli
  • Na marinované ovocie:

  • 2 lyžice medu
  • Vanilkový cukor
  • Pár lyžíc kyslej smotany
  • na podávanie

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Bezlepkové palacinky so šťavnatou zmesou letného marinovaného ovocia sú skvelý a rýchly letný dezert v bezlepkovej verzii. A povedzme si na rovinu, palacinky sú aj jeden z najobľúbenejších dezertov.

    Bezlepkové palacinky v letnej šťavnatej verzii

    Postup:

    1. Ovocie umyjeme a osušíme, jahody rozpolíme a zvyšné ovocie ponecháme v celku. Ovocie dáme do misky a zalejeme marinádou z limetkovej šťavy a medu a necháme ho v chlade marinovať.

    2. Ovocie pustí šťavu a spojí sa s chuťou medu a limetky a vytvorí krásnu a veľmi chutnú šťavnatú zmes.

    3. Na palacinky prešľaháme mlieko s vajíčkom, pridáme múku, škrob, práškový cukor a štipku soli a všetko spolu spojíme do kompaktného palacinkového cesta.

    4. Necháme odstáť aspoň hodinu v chladničke. Na olejom vymastenej rozohriatej nepriľnavej panvici postupne opekáme tenké palacinky do zlatohneda z každej strany.

    5. Kyslú smotanu ochutíme vanilkovým cukrom a premiešame.

    6. Hotové palacinky uložíme na tanier, pridáme marinované ovocie, trochu ochutenej kyslej smotany a ozdobíme čerstvou mätou.