BLT Sendvič s chrumkavou slaninkou a šálátom

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 6-8 plátkov údenej anglickej slaniny

  •  

  • 4 stredne veľké paradajky

  •  

  • Olivový olej
  • 1 lyžička cukru
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Na ochutenú majonézu:

     

  • ¼ lyžičky pálivej papriky

  •  

  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

  • 6-8 plátkov údenej anglickej slaniny

  •  

  • 4 stredne veľké paradajky

  •  

  • Olivový olej
  • 1 lyžička cukru
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Na ochutenú majonézu:

     

  • ¼ lyžičky pálivej papriky

  •  

  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    BLT Sendvič je v preklade Bacon Lettuce Tomato sendvič a fakt stojí za to! Zabudnite na všetky bagety a obložené sendviče, ktoré ste doteraz jedli. Toto je pán sendvič! Ako teda z obyčajných surovín vyrobíte úžasný a šťavnatý sendvič, za ktorý vás budú nosiť doma na rukách? Použite najlepší chlieb aký zoženiete, to je základ a neoplatí sa ho podceniť. Výborný bude napr. s bielym zemiakovým chlebom.

    BLT sendvič, šťavnatý, sýty a slávny pán sendvič!

    Postup:

    1. Slaninu opečieme na panvici do chrumkava, vyberieme a odložíme bokom.
    2. Rajčiny nakrájame na hrubé plátky, osolíme okoreníme a opečieme v rovnakej panvici na výpeku z oboch strán, zasypeme cukrom, aby pekne skaramelizovali a opiekli sa dozlata (ak je tuku málo, pridáme kvapku oleja). Opatrne ich preložíme na tanier k slanine a z panvice odstránime prípadné pripálené kúsky, ale neumývame ju.
    3. Panvicu vrátime na oheň, pridáme lyžicu oleja a opečieme na ňom krajce chleba z oboch strán do zlata. Chlieb môžeme aj opiecť v hriankovači, ale v panvici je stále dosť chuti zo slaninky a rajčín, čo by bola škoda nevyužiť, chlieb si tie chute pekne natiahne.
    4. Opečený krajec chleba potrieme majonézou, obložíme plátkami chrumkavého šalátu, opečenými rajčinami a slaninou.
    5. Pokvapkáme majonézou, posypeme pažítkou a priklopíme druhým krajcom chleba.
    6. Podávame teplé, najlepšie s obrúskom.