Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • tymián a rozmarín (podľa chuti)
  • lyžica medu
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

  • tymián a rozmarín (podľa chuti)
  • lyžica medu
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px

    Bravčová panenka glazovaná medom je ten najlepší kúsok bravčového. Skvelá a jemná chuť s minimom tuku a navyše jej príprava je extrémne rýchla. Glazovaná medom a so zázvorom dobre poslúži ako rýchly zimný obed alebo večera, navyše v tejto našej úprave je doplnená aj o chutnú prílohu zo šampiňónov.

    Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

    Postup:

    1. Na masle si orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme a pridáme tymián.
    2. Keď pustia vodu zalejeme ich sójovou omáčkou a citrónovou šťavou a počkáme, kým sa nám šťava nezredukuje.
    3. Odstavíme a prilejeme teriyaki omáčku a petržlenovú vňať.
    4. Očistenú panenku osolíme a okoreníme a obalíme v nasekanom rozmaríne. Opekáme ju na trochu oleje na každej strane asi 2 minúty.
    5. Panenku si preložíme na tanier a necháme aspoň 5 minút odpočinúť. Panenku podávame so šampiňónmi, ako prílohu sme tentokrát zvolili aj opekaný zemiak “na hrebienok”.