Broskyňový pohár s letnými nakrájanými broskyňami, karamelom a orieškami je luxusný dezert. V lete si namiesto cukrárne môžeme radšej dopriať ovocný sad 🙂 Letné zrelé ovocie je dostatočne sladké a rozmanité, aby uspokojilo naše mlsné jazýčky. Keď má vaša rodina chuť na sladké, nemusíte dokonca ani vypekať. Studené ovocné dezerty sú v lete veľmi populárne. Od ovocných, jogurtových a krémových pohárov, cez ovocné drene, domáce zmrzliny či nanuky. Vyskúšať môžete aj osviežujúci broskyňový pohár s karamelovými musli.
Objavte chuť broskýň a letných byliniek s karamelovými musli
Postup:
-
Na panvici rozpustíme cukor s maslom a pridáme smotanu, miešame, kým sa maslo a cukor nerozpustia a nespoja a nevznikne mliečny karamel. Ak treba pridáme trochu vody. Potom pridáme ovsené vločky krátko povaríme, aby zmäkli. Necháme vychladnúť
- Orechy jemne posekáme a pridáme do karamelových vločiek a poriadne premiešame, aby sme dostali konzistenciu "drolivých" orechovo karamelových musli.
-
Broskyne prepolíme a zbavíme kôstok a nakrájame ich na malé kocky.
-
Limetky vyžmýkame a v získanej šťave rozpustíme 1ČL cukru.
-
Šalviové lístky posekáme nadrobno a premiešame ich s broskyňami a prelejeme limetovou zálievkou. Kto je fanúšikom klasickejších chutí, môže namiesto šalvie použiť čerstvú mätu. Kombinácia broskyne a mäty je veľmi svieža bude chutiť určite aj deťom.
-
Do pohára ukladáme vrstvu broskýň a potom karamelových musli. Opakujeme niekoľko krát. Dáme vychladiť do chladničky a podávame studené.
Náš tip:
- Takto pripravené poháre môžeme podávať ako dezert, napríklad so zmrzlinou, alebo sorbetom, ale aj ako osviežujúce letné raňajky ku kávičke.