Bryndzová pomazánka 3x inak

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Bryndzová pomazánka s mletou údenou paprikou:

  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • reďkovky a uhorka
  • na ozdobu

    Zelená nátierka s bryndzou a medvedím cesnakom a bylinkami:

    • 125 g ovčej bryndze
    • 3-4 lístky medvedieho cesnaku
    • 1 jarná cibuľka alebo malý zväzok pažítky
    • 1 lyžica kôpru
    • 1 lyžica rôznych byliniek napr. čerstvá mäta, oregano, žerucha…)
    • 4 lyžice zmäknutého masla
    • sezam na ozdobu

    Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou:

    Ingrediencie

    Bryndzová pomazánka s mletou údenou paprikou:

  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • reďkovky a uhorka
  • na ozdobu

    Zelená nátierka s bryndzou a medvedím cesnakom a bylinkami:

    • 125 g ovčej bryndze
    • 3-4 lístky medvedieho cesnaku
    • 1 jarná cibuľka alebo malý zväzok pažítky
    • 1 lyžica kôpru
    • 1 lyžica rôznych byliniek napr. čerstvá mäta, oregano, žerucha…)
    • 4 lyžice zmäknutého masla
    • sezam na ozdobu

    Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou:

    Nutričné hodnoty

    banner billa
    Bryndza patrí medzi typické slovenské produkty, preto prirodzene bryndzová pomazánka alebo bryndzová polievka - demikát patria medzi naše národné jedlá. Májová bryndza je najlepšia a najchutnejšia, preto vyskúšajte naše tradičné, ale aj vylepšené bryndzové nátierky.  S čerstvým pečivom  bude vaša bryndzová nátierka chutiť neodolateľne! 

    Bryndzová pomazánka s mletou údenou paprikou

    Postup:

    1. V miske zmiešame zmäknuté maslo s bryndzou a ostatnými prísadami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Bryndza je slaná dosť, dochucujeme preto opatrne.
    2. Nátierka chutí najlepšie s tmavým pečivom,  tmavá bulka   ozdobená plátkami reďkovky a uhorky.

    Zelená nátierka s bryndzou a medvedím cesnakom a bylinkami

    Super-zdravá ovčia bryndza doplnená medvedím cesnakom a bylinkami je to najlepšie, čo môžete svojmu telu v čase jarného detoxu dať.  Navyše výborne chutí. Dajte si ju na raňajky s celozrnným pečivom a budete mať energie na rozdávanie 🙂

    Postup:

    1. Zmäknuté maslo vymiešame  s bryndzou dohladka. Pridáme nadrobno nakrájané bylinky a medvedí cesnak a premiešame.
    2. Natierame na celozrnné pečivo   a posypeme sezamovými semienkami. Podávame s čerstvou zeleninou.

    Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou

    Orechy a hrušky sa veľmi dobre hodia k syrom, tak prečo ich nespojiť do nátierky? Na kanapkách alebo mini chlebíčkoch sa bude skvelo vynímať v spoločnosti sladkej hrušky.  Ideálne, originálne a sezónne pohostenie pre návštevy.

    Postup:

    1. Orechy si nasekáme buď nahrubo alebo jemnejšie, ako nám viac vyhovuje. Bryndzu premiešame s maslom a nasekanými orechmi.
    2. Natierame na pečivo (Francúzska svetlá bageta)  a ozdobíme kúskami hrušky (tie pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli) , kúskom orecha a hrozienkami, prípadne bobuľkami hrozna.