Bryndzové podplamenníky

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice oleja
  • Na náplň:

  • Plátky oravskej slaniny
  • Mleté čierne korenie, soľ
  • 1 cibuľa
  • (alebo pár jarných cibuliek)

  • Čerstvý kôpor (môžeme vynechať)
  • Čerstvá pažítka
  • Ingrediencie

  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice oleja
  • Na náplň:

  • Plátky oravskej slaniny
  • Mleté čierne korenie, soľ
  • 1 cibuľa
  • (alebo pár jarných cibuliek)

  • Čerstvý kôpor (môžeme vynechať)
  • Čerstvá pažítka
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Májová bryndza je pojem a jedným z vydarených bryndzových receptov sú bryndzové podplamenníky. My sme pridali aj slaninku a upiekli sme ich do chrumkava.

    Bryndzové podplamenníky

    Postup:

    1. Z teplého mlieka, droždia , štipky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme napučať 10 minút. Múku premiešame so soľou, pridáme kvások, vlažnú vodu a olej. Spracujeme mäkké, hladké a nelepivé cesto. Zakryté ho necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok, bude to trvať približne 1 hodinu.
    2. Kyslú smotanu premiešame s bryndzou (a kôprom) na hladký krém. Ochutíme mletým čiernym korením a opatrne osolíme, keďže bryndza je slaná.
    3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a z každej vyvaľkáme ½ cm hrubú placku. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme pár minút podkysnúť. Medzitým si vyhrejeme rúru aj 220 °C. Cesto potrieme bryndzovou náplňou, posypeme plátkami cibule, kúskami slaniny a pečieme 15-25 minút do zlata. Podávame teplé, posypané nasekanou čerstvou pažítkou.