Celozrnný hrnčekový koláč so skyrom

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

Na plech cca. 30×20 cm:

Ingrediencie

Na plech cca. 30×20 cm:

Nutričné hodnoty

Billa
Celozrnný hrnčekový koláč so skyrom je perfektný tip na rýchly a jednoduchý koláč modernej gazdinky. Použijete pri ňom skyr, ktorý má ešte viac bielkovín, ako bežný jogurt, zároveň má však menej tuku. Celozrnná múka, trstinový cukor a lesné ovocie urobia z koláča perfektný doplnok do stravy moderného človeka, detí, či športovcov.

Celozrnný hrnčekový koláč na raňajky, či desiatu

Postup:

  1. Plech, alebo inú zvolenú formu vystelieme papierom na pečenie. Môžete plech tiež vymastiť maslom a vysypať múkou.
  2. Potom bude postup jednoduchý, budeme len pridávať na hrnčeky namerané suroviny.
  3. Začneme tým, že mixérom rozmiešame vajíčko, skyr, a maslo, alebo olej dohladka.
  4. Pridáme cukor, vanilku, múky, citrónovú kôru a kypriaci prášok. Znovu premiešame metličkovým mixérom na hladké cesto. Kompaktné cesto potom vylejeme na plech.
  5. Cesto na plechu dôkladne posypeme a obložíme mrazeným ovocím. Najvhodnejšie je lesné, drobné, bobuľové ovocie. Ovocie môžeme aj zmiešať a pomíňať rôzne pootvárané vrecká s mrazeným ovocím.
  6. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 25-30 minút. Pred dopečením, môžeme vyskúšať klasický trik so zapichnutím špajdle, či špáradla do stredu cesta.
  7. Keď koláč trochu vychladne, nakrájame ho a podávame s lyžicou chutného a zdravého skyru, posypaný napríklad opraženými mandľami.