Čerešňová bublanina z čerstvých čerešní

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 1 vanilkový cukor
  • Kôra z 1 citróna
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • Trochu masla na vymastenie formy a lyžica múky na vysypanie formy
  • Na krém:

  • 100 ml šľahačky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 PL práškového cukru
  • Trochu citrónovej kôry
  • Zopár celých čerešní na ozdobenie
  • Ingrediencie

    Na cesto:

  • 1 vanilkový cukor
  • Kôra z 1 citróna
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • Trochu masla na vymastenie formy a lyžica múky na vysypanie formy
  • Na krém:

  • 100 ml šľahačky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 PL práškového cukru
  • Trochu citrónovej kôry
  • Zopár celých čerešní na ozdobenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Čerešňová bublanina je letný koláč, bez ktorého sa letné dni v našich končinách len ťažko zaobídu. Je jednoduchá, chutná. Pokiaľ viete to správne cesto, aj šťavnatá a nadýchaná. Tu je recept a rady cukrárky Mišky Smolovej.

    Čerešňová bublanina s dokonalým cestom podľa cukrárky

    Postup:

    1. Šľahačku spolu s citrónovou kôrou, práškovým a vanilkovým cukrom šľaháme do polotuha. Potom do zmesi vyšľaháme dve celé vajcia.
    2. Na to preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom a gumenou varechou premiešame.
    3. Ďalej pridáme mleté mandle a rovnako ich zamiešame do zmesi.
    4. Napokon vmiešame odkôstkované čerešne a cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč s priemerom asi 25 cm.
    5. Bublaninu pečieme na 200 stupňoch asi 30 minút. Po dopečení ju necháme asi 10 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne z formy vyberieme a necháme ju úplne vychladnúť.
    6. Na vychladnutú bublaninu nanesieme krém. Ten si pripravíme vymiešaním uvedených prísad okrem čerešní. Krém nanesieme na povrch bublaniny a pred podávaním ju ešte ozdobíme celými čerešňami.