Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou je svieži letný dezert. Kombinácia tvarohu a čokolády vytvorí stracciatellový základ, ktorý skvelo doplnia a osviežia čerešne.
Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou
Postup:
- Na cesto spracujeme všetky uvedené suroviny spolu v jednej mise. Premiesime ich, aby vzniklo kompaktné cesto a to natlačíme na dno a po bokoch tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. My sme použili formu s priemerom 20 cm.
- Takto pripravené cesto dáme spolu s formou do chladničky, kým si pripravíme plnku.
- Na plnku dobre rozmiešame prepasírovaný tvaroh, smotanu, cukor, vajcia a pudingový prášok. Potom sem prisypeme nadrobno nasekanú čokoládu a primiešame aj čerešne.
- Plnku vlejeme do tortovej formy na kakaové cesto a koláč dáme piecť. Pečieme ho vo vopred vyhriatej rúre na 160 stupňoch Celzia asi hodinu. Potom rúru vypneme a koláč v nech necháme, až kým rúra nevychladne. Pomalým pečením ostane plnka šťavnatá a nepukne.
- Koláč až po úplnom vychladnutí krájame a servírujeme.