Čerešňový koláč s čokoládou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

50

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

50

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 1 PL kakaa
  • Na plnka:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový puding (prášok)
  • 2 vajcia
  • 3 PL kyslej smotany
  • 50 g nasekanej horkej čokolády
  • 300 g čerešní bez kôstok (môžu byť čerstvé ale aj rozmrazené)
  • Ingrediencie

    Na cesto:

  • 1 PL kakaa
  • Na plnka:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový puding (prášok)
  • 2 vajcia
  • 3 PL kyslej smotany
  • 50 g nasekanej horkej čokolády
  • 300 g čerešní bez kôstok (môžu byť čerstvé ale aj rozmrazené)
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou je svieži letný dezert. Kombinácia tvarohu a čokolády vytvorí stracciatellový základ, ktorý skvelo doplnia a osviežia čerešne.

    Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou

    Postup:

    1. Na cesto spracujeme všetky uvedené suroviny spolu v jednej mise. Premiesime ich, aby vzniklo kompaktné cesto a to natlačíme na dno a po bokoch tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. My sme použili formu s priemerom 20 cm.
    2. Takto pripravené cesto dáme spolu s formou do chladničky, kým si pripravíme plnku.
    3. Na plnku dobre rozmiešame prepasírovaný tvaroh, smotanu, cukor, vajcia a pudingový prášok. Potom sem prisypeme nadrobno nasekanú čokoládu a primiešame aj čerešne.
    4. Plnku vlejeme do tortovej formy na kakaové cesto a koláč dáme piecť. Pečieme ho vo vopred vyhriatej rúre na 160 stupňoch Celzia asi hodinu. Potom rúru vypneme a koláč v nech necháme, až kým rúra nevychladne. Pomalým pečením ostane plnka šťavnatá a nepukne.
    5. Koláč až po úplnom vychladnutí krájame a servírujeme.