Černicové brownies so zmrzlinou

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na malý plech:

Ingrediencie

Na malý plech:

Nutričné hodnoty

Billa
Černicové brownies spolu s čokoládou tvoria hriešne dobrý a chutný koláč. Príjemne ho osviežujú kúsky kyselkavých černíc, pričom čokoláda pridáva ikonickú sladkosť. Táto čokoládová klasika s letnými černicami najlepšie chutí s dobrou čokoládovou zmrzlinou.

Černicové brownies s čokoládovou zmrzlinou proti smútku

Postup:

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Malý pekáčik vystelieme papierom na pečenie.
  2. Nad parou vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, cukor a nalámanú čokoládu. Metličkou miešame, až sa všetko spojí a cukor sa rozpustí.
  3. Necháme trochu schladnúť a potom zamiešame po jednom vajíčka.
  4. Nakoniec do zmesi preosejeme múku s kakaom a soľou.
  5. Opäť premiešame dohladka a zamiešame polovicu černíc.
  6. Zmes rozprestrieme na plech a pokladieme zvyšnými černicami.
  7. Pečieme 30 až 35 minút, pri kratšom pečení budú brownies vlhkejšie.
  8. Necháme úplne vychladnúť a podávame so zmrzlinou.