Cestoviny s citrónovou omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa
Svieže cestoviny - tagliatelle s citrónovou omáčkou ako letný obed, je super nápad. Sú rýchlo hotové, zasýtia celú rodinu a majú užasnú chuť a vôňu leta a Talianska.

Cestoviny s citrónovou omáčkou

Postup:

  1. Začnime s varením cestovín, pretože všetko ostatné stihneme popri tom.
  2. Hrniec plný studenej vody si privedieme do varu spolu s jednou až dvoma lyžicami soli. Keď sa voda začne variť pridáme cestoviny a varíme tak dlho, ako je uvedené na obale cestovín. Tagliatelle, Fettuccine, alebo iné cestoviny sa varia rôzne dlhý čas, preto je dobré riadiť sa jednoducho návodom na obale.
  3. Medzitým si vo veľkej hlbokej panvici rozpustíme maslo pridáme pretlačený cesnak a kôru z dvoch citrónov všetko asi tak 30 sekúnd opekáme.
  4. Ďalej pridáme smotanu, citrónovú šťavu soľ a korenie a varíme ešte asi tak 1 min.
  5. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny a hrnčekom vody, v ktorej sa cestoviny varili. Znížime plameň a všetko veľmi dobre za pomoci dvoch naberačiek premiešame.
  6. Hlbokú panvicu odstavíme z plameňa a vmiešame k cestovinám nakoniec aj nastrúhaný parmezán. Znovu všetko veľmi dobre premiešame a môžeme servírovať.
  7. Čerstvé bylinky, napríklad šalvia nakrájame najemno a použijeme ich priamo na servírovanie čerstvé.
  8. Počas servírovania dbáme na to, aby keď cestoviny, ktoré z panvice naberáme, mali na seba dostatok syrovej omáčky. Po prenesení cestovín na tanier ich zasypeme nakrájanými bylinkami a poprípade ešte trochou parmezánu.
  9. Možno sa niekomu cestoviny nezdajú ako dobrá voľba k letnému obedu. Nechajte ma presvedčiť Vás o opaku. Práve cestoviny sú totiž to najlepšie, čo si v lete môžete počas obeda dopriať. Zasýtia Vás, dodajú potrebnú energiu na letné radovánky a hlavne predovšetkým sú rýchlo hotové a Vám tak zostane veľa času na všetko čo ste chceli počas leta stihnúť.

Výborný vegánsky parmezán si pripravíme takto:

  • Do mixéra so nožmi dáme všetky suroviny a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Nemixujeme príliš dlho, inak zmes príliš zhustne. Takýto syr vydrží v uzatvorenom pohári v chladničke niekoľko týždňov.