Cestoviny s kuracím mäsom a citrónom

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

oleja

  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • soľ, mleté čierne korenie
  • čili vločky
  • 1/2 šálky najemno nasekanej petržlenovej vňate alebo bazalky
  • šťava z 1 citróna
  • parmezán a čerstvá vňať na posypanie
  • Ingrediencie

    oleja

  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • soľ, mleté čierne korenie
  • čili vločky
  • 1/2 šálky najemno nasekanej petržlenovej vňate alebo bazalky
  • šťava z 1 citróna
  • parmezán a čerstvá vňať na posypanie
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Cestoviny s kuracím mäsom zachutia naozaj každému. Túto príjemnú kombináciu mäsa a cestovín dopĺňa svieža chuť citróna a čerstvých byliniek.

    Ľahké cestoviny s kuracím mäsom a vôňou citrónov, olivového oleja a byliniek

    Postup:

    1. Linguine alebo tenké špagety uvaríme al dente v osolenej vode. 1 šálku vody z varenia cestovín si uchováme na neskôr.
    2. Na panvici zohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme kuracie prsia do zlata (z každej strany asi 10 minút). Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a nakrájame na kúsky. Udržiavame teplé.
    3. Do tej istej panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pretlačený cesnak a čili vločky. Chvíľku spolu orestujeme, potom zalejeme šťavou z citróna a premiešame.
    4. Pridáme kuracie kúsky, vodu s cestovín a nakoniec cestoviny.
    5. Premiešame, ak treba, dolejeme vodu s cestovín, aby neboli cestoviny suché ale krémové. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!