Cestoviny s tuniakom a vajíčkom

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
  • 1 lyžička drvených čili papričiek
  • 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka cukru
  • hrsť zelených a hrsť čiernych olív
  • konzerva tuniaka v olivovom oleji (najlepšie veľké kúsky)
  • 100 g syra Feta (prípadne podobného mäkkého syra)
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • zväzok petržlenovej vňate
  • Ingrediencie
  • 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
  • 1 lyžička drvených čili papričiek
  • 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka cukru
  • hrsť zelených a hrsť čiernych olív
  • konzerva tuniaka v olivovom oleji (najlepšie veľké kúsky)
  • 100 g syra Feta (prípadne podobného mäkkého syra)
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • zväzok petržlenovej vňate
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Po sviatkoch a všetkých tých dobrotách sa každému z nás žiada niečo ľahšie a sviežejšie, ale stále predsa niečo teplé a hrejivé. Veď zima ešte stále nepovedala posledné slovo. Cestoviny s paradajkovou omáčkou budú určite príjemnou zmenou po sviatočnom hodovaní, čili korenie zároveň zahreje a podporí trávenie. Rýchle a výživné cestoviny s tuniakom a vajíčkom sú to pravé, ak potrebujete nenáročný, ale výživný recept, veď príprava nezaberie viac ako pol hodinu.

    Paradajkové cestoviny s tuniakom a olivami

    Postup:

    1. V širokej veľkej panvici alebo hrnci zohrejeme olivový olej. Cesnak nasekáme nadrobno a spolu s drvenými čili papričkami pridáme do panvice. Chvíľku opekáme na strednom ohni. Potom pridáme konzervu drvených paradajok, štipku cukru a spolu povaríme 10 minút.
    2. Kým sa nám varí omáčka, vo veľkom hrnci privedieme k varu dostatočné množstvo vody (1 liter vody na 100 g cestovín) a pridáme lyžicu soli. Vysypeme cestoviny a premiešame, aby sa nezlepili. Opäť privedieme k varu, znížime teplotu a varíme podľa typu cestovín na skus, čiže nie úplne do mäkka.
    3. Medzitým  pridáme do omáčky celé olivy, kúsky tuniaka, podľa chuti osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
    4. Keď sú cestoviny uvarené, dierovanou varechou ich vyberieme priamo do panvice s omáčkou, môžeme pridať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili. Škrob, ktorý sa pri varení cestovín uvoľnil do vody, nám pomôže omáčku zahustiť. Dobre, ale zároveň opatrne premiešame a odstavíme z plameňa.
    5. Rozdelíme na taniere a každú porciu posypeme nadrobeným syrom Feta, strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.