Charcuterie board – Veľkonočná obložená misa

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na jarnú reďkvičkovú nátierku:

  • 1 krémový syr
  • 1 odtučnený tvaroh jemný
  • reďkovky
  • prípadne trocha mlieka
  • na zjemnenie

    Na misu:

    a figy

  • kvety alebo bylinky
  • prípadne iné menšie dekorácie
  • Ingrediencie

    Na jarnú reďkvičkovú nátierku:

  • 1 krémový syr
  • 1 odtučnený tvaroh jemný
  • reďkovky
  • prípadne trocha mlieka
  • na zjemnenie

    Na misu:

    a figy

  • kvety alebo bylinky
  • prípadne iné menšie dekorácie
  • Nutričné hodnoty

    Charcuterie board (po našom obložená misa) je francúzsky názov pre obloženú misu. Je trocha hravejšia a kreatívnejšia, ako tie naše klasické. Prekvapte svojich blízkych, či drahú polovičku.

    Charcuterie board - obložená misa inšpirovaná Francúzskom

    Postup:

    1. Začneme s prípravou nátierky. Vajcia dáme variť do hrnca s vodou. Varíme ich 10 minút od varu. Potom horúcu vodu zlejeme a k vajciam napustíme studenú vodu. Po malej chvíli vodu ešte raz zlejeme a pripustíme znovu vodu studenú. Vajcia sa vďaka tomu budú dať ľahšie ošúpať. Niekedy ale nepomôže ani tento trik, zvlášť, pokiaľ sú vajcia naozaj veľmi čerstvé.
    2. Umyjeme reďkovky, zbavíme ich stopiek a nastrúhame najemno na strúhadle. Keď sú vajcia vychladené, ošúpeme ich a nakrájame ich na jemno.
    3. Nakoniec všetko už len dobre zmiešame vo väčšej mise. Vajcia, syr, tvaroh i reďkovky ešte tiež trochu osolíme a okoreníme, naozaj stačí len trochu. Ak bol tvaroh príliš hutný, môžeme do nátierky pridať 1-2 lyžičky mlieka, aby sme docielili jemnejšiu konzistenciu.
    4. Ako prvé teda na väčšiu, trebárs aj ozdobnú doštičku dáme nátierku, okolo nej napr. slané krekery, keksy a potom už len povolíme uzdu našej fantázii, kladieme vedľa seba jednotlivé suroviny tak, aby sme striedali farby a chute. Dobrú chuť a veselú Veľkú noc!
    štedrák recept vianočný
    59

    min

    kucharske capice 1