Chilli con carne s domácimi tortilami

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 1 červená kapia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g mletého mäsa
  • 3 rajčiaky
  • 3 PL oleja
  • 100g sušenej fazule
  • 1 kukurica
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 1 chilli paprička
  • 6 lístkov bazalky
  • 1 ČL kajenského korenia
  • trochu soli a mletého
  • korenia

  • 1 PL mletej papriky
  • 1 ČL rímskej rasce, mletej
  • 1 PL zarovnaná, majoránky
  • Kyslá smotana
  • na servírovanie

  • 1 avokádo
  • Na 4-6 tortíl:

    Ingrediencie
  • 1 červená kapia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g mletého mäsa
  • 3 rajčiaky
  • 3 PL oleja
  • 100g sušenej fazule
  • 1 kukurica
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 1 chilli paprička
  • 6 lístkov bazalky
  • 1 ČL kajenského korenia
  • trochu soli a mletého
  • korenia

  • 1 PL mletej papriky
  • 1 ČL rímskej rasce, mletej
  • 1 PL zarovnaná, majoránky
  • Kyslá smotana
  • na servírovanie

  • 1 avokádo
  • Na 4-6 tortíl:

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Chilli con carne - skvelá mexická špecialita, jednoduchá a pikantná a väčšinu surovín máme obvykle poruke. Môžete ju servírovať formou gulášu alebo ako to mám rád ja - s tortilami. A samozrejme domácimi.

    Pikantné chilli con carne s domácimi tortilami

    Postup:

    1. Cesto na tortily pripravíme zmiešaním surovín. Miesime ho asi 5-7 minút, a potom ho necháme chvíľu odpočívať. Z cesta si vyformujem valec a nakrájame ho na 6 kusov. Na pomúčenej doske vyváľame okrúhle tortily a opečieme ich na veľkej suchej teflónovej panvici asi 1 minútu z každej strany. Potom preložíme na tanier a prikryjeme alobalom, aby nevyschli.
    2. Fazuľu namočíme na cca 8 hodín do vody. Potom ju uvaríme v slanej vode do mäkka. Kukuricu varíme tiež do mäkka, asi 15minút. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme opražiť na masť do hrnca. Po chvíli pridáme mleté mäso, premiešame minútku a pridáme pokrájanú papriku, kukuricu, rajčiny, pretlak, koreniny s čili a varíme do mäkka. Ak je masa príliš riedka, zahustiť ju môžeme nastrúhaným zemiakom.
    3. Placky plníme zmesou, posypeme avokádom, pridáme lyžičku kyslej smotany a zabalíme.
    4. Je možné si prípravu zjednodušiť konzervovanou fazuľou a kukuricou. Namiesto čili papričky zafunguje aj kajenské korenie. Placiek je dobré si urobiť viac, rýchlo sa míňajú.