Detská pizza chobotnica – chrumkavá dobrota

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na ozdobu:

 

Ingrediencie

Na cesto:

Na ozdobu:

 

Nutričné hodnoty

Billa

Detská pizza je veľmi žiadaná dobrota na detských párty. Ktoré dieťa nemiluje pizzu? Nemusíte byť však odkázaní len na návštevu reštaurácie. Detská pizza z nášho receptu urobí deťom na oslave veľkú radosť. Môžete urobiť vlastnú chutnú kreatívnu a chrumkavú detskú pizzu chobotnicu. Nebojte, nie je to náročné. Len si predstavte, ako sa deti prekvapia, keď im na večeru, či detskú oslavu ponúknete „naozajstnú chobotnicu“. Nalákate aj tých najhorších jedákov. Zvedavosť im jednoducho nedá. Neveríme, že neochutnajú aspoň jedno chápadielko s dobrým smotanovým či paradajkovým dresingom.

Táto detská pizza bude hitom vašej detskej oslavy, olivové chápadlá vás dostanú 🙂

Postup:

  1. Najskôr si urobíme cesto na detskú pizzu. Do veľkej misy dáme múku, soľ, olej. Uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, ktoré zasypeme cukrom a prelejeme vodou. Takto misu zakryjeme utierkou a necháme asi tak desať minút odpočívať na pokiaľ možno čo najteplejšom mieste.
  2. Za tú dobu by sa na povrchu tekutiny mali urobiť bubliny. Znamená to, že nám vzišiel kvások a my môžeme cesto dobre zamiešať. Miešame poriadne niekoľko minút. Prestaneme, až keď sa cesto prestane lepiť k stranám misy.
  3. Nakoniec ho prikryjeme a necháme znova odpočívať prikryté čistou utierkou na teplom mieste asi tak 1 hodinu.
  4. Po vykysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme najskôr jemne poprášili múkou. Rozdelíme ho na dve polovice. Každá polovica nám bude stačiť na jeden plech.
  5. Zapneme rúru na 250 stupňov Celzia, aby sa stihla poriadne rozohriať. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie.
  6. Z polovice cesta odrežeme polovicu. Z tohto kúsku urobíme jednu chobotnicu. Rozvaľkáme ho na dlhší pás, z ktorého malým nožom odkrojíme oválnu tretinu, ktorá sa bude podobať hlave chobotnice. Z rozvaľkaných zvyškov cesta nakrájame pásy, ktoré budú predstavovať chápadlá. Tie pripevníme na papier na pečenie k hlave.
  7. Celú pizzu chobotnicu potrieme omáčkou sugo, hlavu posypeme syrom. Na chobotnicu dáme kolieska salámy na miesto očí a chápadlá dozdobíme nakrájanými čiernymi olivami. Tie môžeme použiť ešte ako zreničky uprostred očí. Na plech sa nám zmestí ešte druhá chobotnica.
  8. Takto detské pizze chobotnice pečieme vo vyhriatej rúre po dobu asi 12 minút. Dobrú chuť !