Zdravá a chrumkavá granola

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 125 g pekanových orechov
  • 1 lyžica škorice
  • Ingrediencie
  • 125 g pekanových orechov
  • 1 lyžica škorice
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px

     Ak už dlho nemôžete prísť na to, čo by vašich priateľov alebo rodinu potešilo, skúste malí darček upiecť. Sladká a voňavá granola je výborný nápad. Má veľa variácií, je chutná a dá sa slávnostne zabaliť. My sme pripravili škoricovú s medom a orechmi.

    V0ňavá a chrumkavá granola

    Postup:

    1. Predhrejte si rúru na 150 stupňov Celzia. Vo väčšej mise zmiešajte ovsené vločky, soľ, roztopené maslo, javorový sirup, med, orechy a škoricu. Dobre premiešajte, aby sa vločky obalili zo všetkých strán.
    2. Nízky plech vysteľte papierom na pečenie a zmes naň rovnomerne rozprestrite. Dajte do rozohriatej rúry a pečte asi 25 - 30 minút. Počas pečenia zmes niekoľkokrát premiešajte, aby vločky boli chrumkavé zo všetkých strán. Zároveň granolu starostlivo kontrolujte, aby sa orechy nepripiekli.
    3. Po upečení nechajte granolu najskôr poriadne vychladnúť. Táto časť je dôležitá, hlavne ak chcete, aby v pohári vydržala čo najdlhšie, a aby sa ingrediencie nezlepili.
    4. Po vychladnutí sa granola len nasyp do pohára, ten obviažte stuhou a nalepte mašľu.
    5. Tento jednoduchý recept môžete prispôsobiť svojej chuti. Vždy, ale dodržujte pomer tekutín a suchých prísad. V Bille máte skvelý výber rôznych druhov orechov a ovsených vločiek. Naviac ešte do upečenej granoly môžete primiešať aj sušené ovocie alebo kúsky sušeného kokosu.
    6. Ak ste ešte neochutnali takýto raňajkový mix, neviete, o čo prichádzate.
    7. Ak často nestíhate raňajky, granola je perfektný nápad ako si zdravo a rýchlo "vybaviť" raňajky v pracovnom týždni. Chutí výborne s kravským alebo s rastlinným mliekom. Možno budete jedným/jednou z tých, ktorí si ju zamilujú s bielym jogurtom.
    8. Granola je skvelá napríklad ako súčasť muffinov, alebo na posypanie koláčov.