chrumkavé kuracie kridelka v rúre recept

Chrumkavé kuracie krídielka Buffalo v rúre

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

70

 min

chrumkavé kuracie kridelka v rúre recept
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

70

 min

Ingrediencie

Na marinádu:

Na omáčku:

  • 200 ml kečupu
  • 1 PL pikantnej sriracha čili omáčky (alebo inú obľúbenú čili omáčku)
  • 3 PL medu
Ingrediencie

Na marinádu:

Na omáčku:

  • 200 ml kečupu
  • 1 PL pikantnej sriracha čili omáčky (alebo inú obľúbenú čili omáčku)
  • 3 PL medu

Nutričné hodnoty

HL25 Web Banner 2120x455px 4

Chrumkavé, zlatisté a šťavnaté kuracie krídielka Buffalo - americké jedlo, ktoré vám zamastí prsty a vyčarí úsmev na tvári.

Postup:

  1. Ingrediencie na marinádu zmiešajte v miske.

  2. Marinádu nalejte na kuracie krídelká a premiešajte.

  3. Kuracie krídelká rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4.  Prikryte ich ďalším papierom na pečenie a dobre uzavrite. Plech vložte do predhriatej rúry a pečte asi 40 minút pri teplote 180 °C.

  5.  V ďalšej miske zmiešajte prísady na omáčku. Krídelká vyberte z rúry, odstráňte papier a potrite ich omáčkou.

  6. Grilujte ďalších 10 až 15 minút.

Tip:
Krídelká podávajte s omáčkami podľa vlastného výberu – s kyslou smotanou, majonézou alebo pikantným kečupom.