Čokoládové muffiny s čerstvými jahodami

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na 12 kúskov:

  • 1 veľké vajíčko
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 100 g mliečnej čokolády (ja som použila s lieskovými orieškami)
  • Na polevu:

    Ingrediencie

    Na 12 kúskov:

  • 1 veľké vajíčko
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 100 g mliečnej čokolády (ja som použila s lieskovými orieškami)
  • Na polevu:

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Týmto úžasným čokoládovým muffinám nebudete môcť odolať! A to aj napriek tomu, že nie ste „čokoholik“ 🙂  Okrem toho, že vyzerajú skutočne roztomilo, sú jednoducho vynikajúce. Ich najväčšou „prednosťou“ je to, že sme ovocie nezapiekli do cesta, ale naplnili sme ním čokoládové muffiny až po upeční, vďaka čomu sú úžasne šťavnaté a svieže.

    Šťavnaté čokoládové muffiny s čerstvou jahodou

    Postup:

    1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
    2. V jednej miske zmiešame všetky suché prísady a nadrobno posekanú mliečnu čokoládu. V druhej miske metličkou prešľaháme tekuté prísady. Potom obe zmesi spojíme – nemiešame dlho, len aby sa všetko prepojilo a pomocou lyžice nadávkujeme do košíčkov. Pečieme približne 15-20 minút. Potom ich vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť.
    3. Jahody umyjeme a odstránime stopky.  Pomocou malého ostrého noža každý muffin vydlabeme tak, aby sa do otvoru zmestila jahoda. Priklopíme vydlabaným kúskom cesta a jemne pritlačíme.
    4. Vo vodnom kúpeli roztopíme na kocky nalámanú mliečnu a horkú čokoládu, pridáme olej a rozmiešame dohladka.
    5. Touto polevou polejeme každý muffin po povrchu. Ozdobíme kúskom jahody a lístkom mäty.
    6. Necháme stuhnúť v chladničke a chvíľu pred podávaním ich z chladu vyberieme.
     

    Naše tipy:

    • Ak do cesta a do polevy použijete mliečnu čokoládu s kúskami orieškov, bude textúra muffinov zaujímavejšia.
    • V jahodovej sezóne, keď sú jahody na vrchole chuti,  ich skúste pripraviť bez čokoládovej polevy a namiesto nej ich ozdobte kopčekom vyšľahanej šľahačky. Chuť jahôd ešte viac vynikne.