Čokoládové Truffles

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie
  • 1 čl medu
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 20 g masla
  • Nastrúhaná kôra z 1 klementínky
  • 50 g kakaového prášku
  • Ingrediencie
  • 1 čl medu
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 20 g masla
  • Nastrúhaná kôra z 1 klementínky
  • 50 g kakaového prášku
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Hľadáte recept na niečo špeciálne s nádychom luxusu?  Čokoládové Truffles sú guľôčky plné prémiovej chute. Pripravte ich na slávnostný vianočný večer alebo na silvestrovskú noc.

    Čokoládové Truffles

    Postup:

    1. Čokoládu nasekajte na malé kúsky. Smotanu na šľahanie zohrejte, kým nezovrie, odstavte ju a vylejte na nasekanú čokoládu.

    2. Pridajte vanilkový extrakt, maslo, med a strúhanú kôru z klementínky.

    3. Všetko spolu premiešajte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.

    4. Z vychladnutej zmesi tvarujte guľôčky veľkosti vlašského orecha a hneď ich obaľujte v kakau. Vložte ich späť do chladničky na ďalšiu hodinu a podávajte.

     

    Náš tip:

    Čokoládové guľôčky môžete ochutiť troškou škorice, mletým čili a rôznymi likérmi a tiež do nich môžete pridať jemne nasekané orechy.