Čokoládový koláč z krehkého cesta

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na krém:

Na ozdobu:

  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 mliečna čokoláda
  • kakao
Ingrediencie

Na cesto:

Na krém:

Na ozdobu:

  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 mliečna čokoláda
  • kakao

Nutričné hodnoty

Billa
Čokoládový koláč z krehkého cesta máte hotový za chvíľu. Každý čokoholik by mal tento koláč vyskúšať a je zaručené, že si ho aj obľúbi. Tento krehký čokoládový koláč obsahuje veľa čokolády a navyše jeho príprava je aj jednoduchá. Tento sladký čokoládový koláč ideálne doplní kyslasté ovocie, napríklad maliny alebo jahody.

Recept na čokoládový koláč z krehkého cesta

Postup:

  1. Z múky, nakrájaného masla a vody vytvoríme ručne cesto. Cesto dáme na cca 30 min do chladničky.
  2. Cesto potom rozvaľkáme a prenesieme do okrúhlej formy.

  3. Popicháme ho vidličkou a pečieme cca 15 min na 180 stupňov Celzia.

  4. Smotanu na šľahanie zahrejeme, a keď začne vrieť hneď odstavíme a pridáme do nej 3 nalámané horké čokolády. Rýchlo miešame, kým nevytvoríme hladkú čokoládovú zmes tzv. ganáche.

  5. Do upečenej formy vylejeme čokoládovú zmes.

  6. Vrch koláča posypeme kakaom a dáme stuhnúť na cca 1 hodinu do chladničky.

  7. Šľahačku vyšľaháme a pridáme do nej nadrobno nakrájanú mliečnu čokoládu.

  8. Koláč podávame so šľahačkou ozdobený hoblinami čokolády