Čokoládový lávový koláčik – Lava Cake

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na lávový koláči:

Na malinové coulis:

Ingrediencie

Na lávový koláči:

Na malinové coulis:

Nutričné hodnoty

Billa

Každoročne do nášho vianočného špeciálu pripravuje množstvo fantastických receptov na zákusky a vianočné pečivo, ktoré si spolu s nami môžete veľmi jednoducho pripraviť. Tento ročník začíname s úžasným čokoládovým zákuskom, ktorý zvládne pripraviť každý a nepotrvá to viac ako 20 minút. Lávový koláčik je charakteristický veľmi jednoduchou prípravou za veľmi krátky čas.

Na jeho prípravu potrebujete len päť základných ingrediencií, a to: vajcia, maslo, cukor, čokoládu a múku. Jeho chuť môžete vyzdvihnúť pridaním kávy, či vanilky. My sme náš lávový koláčik ladili do vianočných chutí a pridali sme doň mletú škoricu a kardamóm.

Postup:

  1. Misky po celom obvode potrite maslom a vysypte kakaom.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a čokoládu, pridajte štipku soli
  3. V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej peny, prilejte rozpustenú čokoládu a opäť šľahajte. Na záver pridajte múku, škoricu, kardamóm a metličkou opatrne premiešajte.
  4. Čokoládové cesto prelejte do pripravených misiek a pečte pri teplote 220 °C 7 minút.
  5. Medzitým si pripravte malinové coulis. Do malého hrnca nasypte mrazené maliny, kryštálový cukor a lyžicu vody. Maliny za občasného miešania varte asi 5 minút a prepasírujte cez sito.
  6. Hotový lávový koláčik vyklopte na tanier, polejte malinovým coulis a ľubovoľne dozdobte. Dezert odporúčame podávať s vanilkovou zmrzlinou.