Čokoládovo-tvarohový koláč cheescake

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 1 žĺtok (bielok si odložíme, použijeme ho do plnky)
  • Na plnku:

    (bielka a žĺtky zvlášť)

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • (ideálne krémového)

  • 250 g kyslej smotany
  • 1 kopcovitá PL práškového cukru
  • 1 kakaový puding (v prášku)
  • 2-3 PL kakaa
  • 100 g roztopenej vychladnutej čokolády
  • 80 g kryštálového cukru
  • prípadne práškový cukor na posypanie
  • Na polevu:

    Ingrediencie

    Na cesto:

  • 1 žĺtok (bielok si odložíme, použijeme ho do plnky)
  • Na plnku:

    (bielka a žĺtky zvlášť)

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • (ideálne krémového)

  • 250 g kyslej smotany
  • 1 kopcovitá PL práškového cukru
  • 1 kakaový puding (v prášku)
  • 2-3 PL kakaa
  • 100 g roztopenej vychladnutej čokolády
  • 80 g kryštálového cukru
  • prípadne práškový cukor na posypanie
  • Na polevu:

    Nutričné hodnoty

    Billa leták
    Milujete čokoládu a tvaroh? V tom prípade určite vyskúšajte tento čokoládovo - tvarohový koláč a lá cheesecake 🙂 Je to výborná kombinácia čokoládovosti a sviežosti tvarohu.

    Nadýchaný tvarohový koláč cheescake

    Postup:

    1. Všetky suroviny na cesto zmiešame, vytvoríme z nich mrveničku a tú spracujeme na cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu odpočinúť.
    2. Predhrejeme rúru na 170 stupňov. Do tortovej formy s priemerom asi 24 cm dáme na dno papier na pečenie a rozvaľkáme naň odpočinuté cesto (alebo roztlačíme prstami). Popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť.
    3. Rúru si opäť rozohrejeme na 200 stupňov.
    4. Na plnku si v jednej mise zmiešame tvaroh, smotanu, práškový cukor, 3 žĺtky, kakao a kakaový puding.
    5. V druhej mise vyšľaháme sneh zo štyroch bielkov (použijeme aj jeden bielok, ktorý nám ostal z prípravy cesta) a kryštálového cukru.
    6. Čokoládu roztopíme nad parou a za občasného miešania ju necháme vychladnúť.
    7. Vychladnutú čokoládu vmiešame mixérom do tvarohovej zmesi. Potom obe zmesi premiešame gumenou varechou.
    8. Tvarohovú čokoládovú zmes dáme do tortovej formy s priemerom 20 cm (ktorú sme vystlali papierom na pečenie), uhladíme povrch a dáme piecť na 15 minút na 200 stupňov.
    9. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 45 minút, kým je povrch koláča na dotyk pevný. Povrch koláč môže počas pečenia popraskať, ale to jeho kvalite neuškodí .
    10. Upečený tvarohový koláč necháme úplne vychladnúť a môžeme ho poliať čokoládovou polevou. Tú si pripravíme tak, že zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu prevarenou šľahačkou a miešame ich spolu, kým sa čokoláda neroztopí..