Cuketová pizza bez múky

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

alebo 2 menšie

  • 1 vajce
  • 80 – 100 g strúhanej goudy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 4-6 lyžíc paradajkového pyré (alebo dobrého kečupu)
  • Pár plátkov šunky
  • 50 g strúhanej mozzarelly
  • Hoblinky parmezánu
  • 2 hrste čerstvej rukoly alebo šalátu
  • Ingrediencie

    alebo 2 menšie

  • 1 vajce
  • 80 – 100 g strúhanej goudy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 4-6 lyžíc paradajkového pyré (alebo dobrého kečupu)
  • Pár plátkov šunky
  • 50 g strúhanej mozzarelly
  • Hoblinky parmezánu
  • 2 hrste čerstvej rukoly alebo šalátu
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Cuketová pizza úplne bez múky, ale stále plná chuti a zapečeného syra. Ľahká cuketová pizza pre milovníkov dobrého jedla a fit receptov zároveň.

    Cuketová pizza so zapečeným syrom

    Postup:

    1. Cuketu umyjeme a nastrúhame ju v miske na hrubo. Posolíme ju a necháme 15 minút postáť. Potom z nej poriadne vytlačíme všetku tekutinu (môžeme si pomôcť aj utierkou).
    2. Cuketovú zmes premiešame s vajíčkom a strúhaným syrom. Ochutíme mletým čiernym korením a znovu dobre premiešame.
    3. Zo zmesi vyformujeme na plechu vystlanom papierom na pečenie jednu veľkú alebo dve menšie tenké placky.
    4. Pečieme 15 minút pri 190 °C. Potom potrieme paradajkovou omáčkou, posypeme oreganom, kúskami nakrájanej, alebo natrhanej šunky a znovu strúhaným syrom.
    5. Zapekáme ďalších 10-15 minút, kým nezačnú okraje hnednúť. Podávame posypané čerstvou rukolou a hoblinkami parmezánu.