Cuketové brownies sú chutnejšie a šťavnatejšie ako tie bežné. Neveríte? Vyskúšajte s naším fotoreceptom. Každé leto sa cuketám v záhrade darí až príliš. Práve u detí zaboduje práve toto využitie cukety.
Cuketové vláčne a šťavnaté brownies, ktorým ohúrite aj deti
Postup:
- Najprv si rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie alebo len vymažeme tukom.
- Pripravíme si niektoré ingrediencie. Cuketu umyjeme a nastrúhame. Ak nemáme malú, môžeme použiť aj časť veľkej, len mäkké jadro so semenami vyhodíme. Ďalej zmixujeme ovsené vločky najemno a podrvíme čokoládu na malé kúsky.
- Vo veľkej mise najskôr zmiešame všetky suché suroviny. Múku z ovsených vločiek, cukor, kakao, čokoládu, prášok na pečenie, sódu a soľ.
- Keď sú suché suroviny premiešané, pridáme suroviny vlhké. Maslo samozrejme ešte predtým rozpustíme, ďalej pridáme nastrúhanú cuketu, mlieko a trochu vanilky. Zmes dobre premiešame a rozprestrieme ju na pripravený malý plech.
- Plech dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 stupňov Celzia po dobu 30 minút. Po upečení brownies necháme ešte dobre vychladnúť.
- Počas pečenia si ešte pripravíme skvelú ríbezľovou omáčku z 2 hrstí ríbezlí. Je jedno či použijeme čerstvé alebo mrazené. Do hrnca k nemu pridáme toľko cukru, koľko máme radi a varíme na miernom ohni, kým sa ríbezle nerozvarí a omáčka redukciou prirodzene nezhustne.
- Brownies servírujeme ozdobený trochou šľahačky. Dobrú chuť !