Domáca horčica na 3 spôsoby

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na základný recept:

  • 1PL slnečnicového oleja
  • 3ČL soli
  • korenie
  • Na ochutenie:

    • 100g ananásu
    • 30g čili pasty
    • 1/2 ČL kurkumy
    • 2 PL strúhaného chrenu
    Ingrediencie

    Na základný recept:

  • 1PL slnečnicového oleja
  • 3ČL soli
  • korenie
  • Na ochutenie:

    • 100g ananásu
    • 30g čili pasty
    • 1/2 ČL kurkumy
    • 2 PL strúhaného chrenu

    Nutričné hodnoty

    Billa

    Domáca horčica ku klobáske alebo k doma podávaným hot dogom je super recept, ak chcete podávať tradičnejšie menu, ale nemáte čas vypekať mäso. S týmto receptom dobrú klobásku či kvalitné párky povýšite na originálne a rázovité menu.

    Domáca horčica povýši klobásku či párky na originálne menu

    Postup:

    1. Semienka horčice rozmixujeme v mlynčeku na kávu alebo rozomelieme v mažiari.

    2. Prilejeme ocot a vodu a premiešame. Pridáme med, soľ a korenie a opäť premiešame. Necháme odstáť 3-4 hodiny, alebo až cez noc. Potom prilejeme olej, premiešame a zahrejeme na panvici. Následne necháme vychladnúť.

    3. Potom si zmes rozdelíme na 3 časti a postupne do prvej pridáme čili pastu, do druhej rozmixovaný ananás a do tretej nastrúhaný chren s kurkumou.

    4. Doporučujeme podávať spolu so sterilizovanými uhorkami, cibuľkou, či čalamádou ku dobrej klobáske, párkom, alebo k šunke.