Domáca pečeňová paštéta

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4-6 porcií:

  • 4 vaječné žĺtky
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 100 g masti, bravčovej
  • soľ, mleté čierne korenie, majorán
  • Ingrediencie

    Pre 4-6 porcií:

  • 4 vaječné žĺtky
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 100 g masti, bravčovej
  • soľ, mleté čierne korenie, majorán
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Milované paštéty 🙂 Len keď ich kupujeme, sme trochu ostražití - predsa len nám vŕta v hlave, čo do nich namleli. Ak máte tú istú dilemu - teda, že paštétu milujete a kupujete ju s opatrnosťou, tak táto domáca pečeňová paštéta je pre vás. Naozaj jednoduchá, naozaj variabilná a naozaj vynikajúca. Na jej príprave nie je nič náročné, či už z hľadiska času, ingrediencií, alebo kulinárskych schopností. A výsledok je zaručený 🙂

    Vynikajúca domáca pečeňová paštéta

    Postup:

    1. Všetky suroviny dáme do hlbšej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom.
    2. Prelejeme do uzatvárateľných nádob. Ak je paštéta určená na rýchlu spotrebu, stačí ju odložiť do chladničky. Ak na dlhodobú, je lepšie ju sterilizovať asi 2 hodiny.
     

    Naše tipy:

    • Môžeme použiť aj iné pečienky, napríklad teľaciu či bravčovú a rôzne bylinky.
    • Veľmi zaujímavá je aj paštéta s brusnicami - najlepšie čerstvými. Ale skúste aj iné drobné kyslejšie ovocie. Dodá paštéte iný šmrnc. Drobné ovocie do paštéty len zamiešame - nemixujeme.