Domáca vajíčková nátierka

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 4 vajcia varené natvrdo
  • 1 lyžica alebo 1 rez masla
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná
  • 1 Lučina, alebo 1 malý biely jogurt
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Pažítka a / alebo iná zelenina na servírovanie, napr. pór, alebo kapia
  • Šunka, saláma alebo syr na obložené chlebíčky

 

Ingrediencie
  • 4 vajcia varené natvrdo
  • 1 lyžica alebo 1 rez masla
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná
  • 1 Lučina, alebo 1 malý biely jogurt
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Pažítka a / alebo iná zelenina na servírovanie, napr. pór, alebo kapia
  • Šunka, saláma alebo syr na obložené chlebíčky

 

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px(str 14)
Domáca vajíčková nátierka je klasika, ktorá poteší každého. Predveľkonočné prípravy a veľké vypekanie môžete nahradiť jednoduchšími a predsa domácimi jedlami.

Domáca vajíčková nátierka je klasika

Postup:

  1. Nátierku si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých surovín na nátierku. Dôležité je však vajíčka nevariť pridlho. Čím sú vajíčka na tvrdo dlhšie varené, tým je žĺtok sypkejší a bledší až do typickej "šedozelenej" farby na okrajoch. Postačovať bude teda cca 9 minút, potom vajíčka schladíme a hneď ošúpeme.
  2. Vajíčka dáme do misky a pridáme k ním kúsok masla, jogurtu, či Lučiny, štipku soli a lyžicu obľúbenej horčice a vidličkou ich dôkladne vymiešame.
  3. Ak chceme nátierku trošku farebnejšiu pridáme napríklad nepikantnú kápiu nakrájanú na malé kúsočky. Skvelo chutí aj pažítka a jarná cibuľka.
  4. Vajíčková nátierka je klasika z detstva. Chutí ako doplnok k obloženým chlebíkom, alebo v sendvičoch, či toustoch. Navyše je to recept, ktorý zvládnu pripraviť aj deti.