Domáca zmrzlina recept z jogurtu a ovocia v košíčkoch

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 1 čučoriedkový smotanový jogurt 320 g
  • 1 jahodový smotanový jogurt 320 g
  • 1 hrsť jahôd
  • 1 hrsť čučoriedok
  • silikónové alebo papierové formičky na muffiny a plech na muffiny
  • Ingrediencie
  • 1 čučoriedkový smotanový jogurt 320 g
  • 1 jahodový smotanový jogurt 320 g
  • 1 hrsť jahôd
  • 1 hrsť čučoriedok
  • silikónové alebo papierové formičky na muffiny a plech na muffiny
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Domáca zmrzlina a ovocná dreň sú v tieto horúce dni to "naj" pre vašu rodinu. Vyskúšajte ich pripraviť z ovocia a jogurtu. Mrazené jogurtové košíčky majte po ruke, resp. v mrazničke, vždy keď príde chuť na sladké. Viete, že vo svete je stále populárnejšie namiesto smotanových zmrzlín maškrtiť práve jogurtové dezerty. Dobrou a jednoduchou variantom sú mrazené jogurtové košíčky s ovocím. Aby nechutili obyčajne, môžu sa dopĺňať príchuťami od výmyslu sveta. Od ovocných až po čokoládové, vanilkové, škoricové ... Fantázii sa medze nekladú. My sme ich obmenili ešte viac, a to trochou granoly. Domáca zmrzlina recept: máme pre vás základný recept na mrazené jogurtové košíčky s ovocím, ktorý má veľký úspech najmä u detských stravníkov.

    Domáca zmrzlina recept - ľahké mrazené jogurtové dezerty ako

    Postup:

    1. Na domáce zmrzliny v tvare košíčkov budeme potrebovať mafinový plech. Preto sa uistime, že máme v mrazničke miesto. Je dôležité, aby mafinový plech mohol byť položený rovno.
    2. Jahody a čučoriedky na jogurtové košíčky dobre umyjeme a necháme chvíľu osušiť na čistej utierke. Potom môžeme jahody zbaviť stopiek a nakrájať na menšie kúsky.
    3. Domácu alebo hotovú granolu v miske zmiešame s rozpusteným maslom a medom. Môžeme použiť aj musli. Ak je med veľmi tuhý, môžeme ho najprv trochu zahriať, avšak dajte pozor, aby sa nezačal variť. Všetko dobre premiešame a granolovú zmes potom rozdelíme do košíčkov na mafiny, ktoré sme poukladali na mafinový ​​plech.
    4. Jogurty otvoríme a rovnomerne ich tiež navŕšime do košíčkov. Obsah by mal byť tak akurát, aby naše jogurtové mafiny dosahovali po okraj.
    5. Umyté a nakrájané jahody dáme do košíčkov s jahodovým jogurtom, čučoriedky zase na tie čučoriedkové.
    6. Následne celý plech dáme do mrazničky. Dbáme na to, aby plech v mrazničke ležal rovno a nič mu neprekážalo. Na úplné zmrazenie budeme musieť čakať asi tak dve hodiny.
    7. Domácu zmrzlinu v tvare košíčkov pred podávaním vyberieme z formičiek.
     

    Náš tip:

    • Ak nám nejaká domáca zmrzlina zostane, alebo urobíme viac, môžeme ich takto vylúpnuté skladovať vo väčšej plastovej nádobe v mrazničke. Nie však dlhšie ako jeden mesiac. Dobrú chuť!