Domáce piškóty a sezónna detská výživa

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na 2 plechy piškót:

  • 150 g múka hladká (pšeničná alebo špaldová)
  • 1 ČL prášku do pečiva (najlepšie bezfosfátového)
  • 100 g cukor
  • 2 vajcia
  • 2 PL oleja a 2 PL teplej vody
  • Na detskú výživu:

    a hrušky

  • Vanilkový cukor
  • Šťava z polovičky citróna
  • Ingrediencie

    Na 2 plechy piškót:

    • 150 g múka hladká (pšeničná alebo špaldová)
    • 1 ČL prášku do pečiva (najlepšie bezfosfátového)
    • 100 g cukor
    • 2 vajcia
  • 2 PL oleja a 2 PL teplej vody
  • Na detskú výživu:

    a hrušky

  • Vanilkový cukor
  • Šťava z polovičky citróna
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Domáce piškóty nás vrátia do detských čias 🙂 Pochutia si na nich deti aj dospelí. S domácou ovocnou detskou výživou si takto doprajete veselé a chutné rodinné raňajky, či desiatu. Vyskúšajte do ovocnej výživy pridať aj čučoriedky, alebo maliny, či broskyne.

    Domáce piškóty a sladučká ovocná výživa

    Postup:

    1. Najskôr veľmi jednoducho a rýchlo pripravíme cesto na domáce piškóty.
    2. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Do vyšľahanej krémovej zmesi pridáme postupne olej a teplú vodu.
    3. V miske premiešame múku s práškom do pečiva, alebo vinným kameňom a pridáme do cesta.
    4. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžičkou jednoducho dávkujeme a rozotrieme kolieska cesta. Pečieme cca 20 minút na 180 stupňov Celzia.
    5. Podávame s detskou výživou.
    6. Sezónnu detskú výživu môžeme pripraviť z akéhokoľvek najlepšie sezónneho a lokálneho ovocia. Na konci leta môžeme použiť prvé jablká a hrušky, ktoré ani nie sú vhodné na dlhodobejšie uskladnenie. Jablká a hrušky umyjeme, očistíme a nakrájame. Povaríme v hrnci s troškou vody. Keď je ovocie rozvarené, pridáme vanilkový cukor. Po odstavení pridáme citrónovú šťavu a rozmixujeme.
    7. Podávame vlažné s piškótami. V detskej výžive môžu byť skvele a osviežujúce aj čučoriedky, broskyne a podobne.
    8. Ak výživu pripravujeme aj na uskladnenie urobíme jej samozrejme množstvo podľa úrody. Plníme ju do čistých pohárov a sterilizujeme v rúre v hrnci s horúcou vodou pri 80 C.
    9. Na kratšie uskladnenie napr. na niekoľko týždňov, bude postačovať aj sterilizácia otočením pohára s výživou naopak. Ešte horúcu výživu dáme do čistého pohára, rýchlo zavrieme, napr. pomocou utierky, ak nás pohár páli. Otočíme viečkom dole a necháme pomaly vychladnúť. Potom držíme v chlade a tme.