Domáce tagliatelle s červeným pestom

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na cestoviny:

z voľného výbehu

  • 200 g hladkej múky
  • Na omáčku:

    • olivový olej extra virgin
    • menšiu šalotku
    • strúčik cesnaku
    • 1 vykostené kuracie stehno narezané na drobno (voliteľné)
    • 190 g červeného pesta CLEVER
    • lyžicu nasekaných sušených paradajok

  • lyžicu píniových orieškov
  • trochu parmezánu
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie, trochu chilli (voliteľné)
  • Ingrediencie

    Na cestoviny:

    z voľného výbehu

  • 200 g hladkej múky
  • Na omáčku:

    • olivový olej extra virgin
    • menšiu šalotku
    • strúčik cesnaku
    • 1 vykostené kuracie stehno narezané na drobno (voliteľné)
    • 190 g červeného pesta CLEVER
    • lyžicu nasekaných sušených paradajok

  • lyžicu píniových orieškov
  • trochu parmezánu
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie, trochu chilli (voliteľné)
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Domáce tagliatelle - cestoviny sú v našej rodine veľmi obľúbeným jedlom a siahame po nich často. Pripravujeme si ich na rôzne spôsoby. Prednosť pritom dávame ľahším omáčkam, ktoré neobsahujú smotanu. Špeciálne obľubujeme cestoviny s pestom, nielen tým klasickým zeleným (genovese), ale aj s tým červeným, ktorého základ tvoria sladké sušené paradajky. Pesto stačí doplniť o zeleninu, či mäsko podľa vášho výberu, použiť klasické kupované cestoviny a jedlo máte na stole raz-dva.

    Domáce tagliatelle z múky a vajíčok z voľného výbehu

    Postup:

    1. Do mixéra s nožmi pridáme 200 g hladkej múky a dve vajcia z voľného výbehu. Asi 30 sekúnd mixujeme. Vznikne nám cesto, ktoré sa podobá na drobenku.

    2. Masu vyklopíme a asi minútu miesime na pevné, ale pružné cesto, do ktorého keď vtlačíme prst vráti sa do pôvodného tvaru. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.

    3. Cesto potom vyvaľkáme pomocou valčeka, prípadne (ako v našom prípade) použijeme strojček na cestoviny. Cesto nakrájame na max 1 cm hrubé tagliatelle. Ideálne je, keď majú okolo 6 mm.

    4. V hlbšom hrnci na olivovom oleji orestujeme na drobno nasekanú šalotku a strúčik cesnaku. Pridáme aj na malé kúsky nakrájané vykostené kuracie stehno. Pre vegetariánsku verziu je, samozrejme, možné mäso úplne vynechať. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu chilli. Pridáme tiež sušené paradajky a polovicu pesta.

    5. Cestoviny minútu povaríme v dobre osolenej vode a preložíme do hrnca s omáčkou. Na cestoviny dáme zvyšok pesta a dobre premiešame. Pridáme tiež trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny. Omáčka tak získa krémovejšiu konzistenciu.

    6. Na záver finálne dochutíme nastrúhaným parmezánom a píniovými orieškami. Na tanieri môžeme dozdobiť aj nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.