Domáci mrežovník s jahodovým džemom

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 1 žĺtok
  • kôru z jedného bio citróna
  • štipku soli
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • Na plnku:

    • 1 pohár jahodového lekváru
    • hrsť Handlových plátkov
    Ingrediencie

    Na cesto:

  • 1 žĺtok
  • kôru z jedného bio citróna
  • štipku soli
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • Na plnku:

    • 1 pohár jahodového lekváru
    • hrsť Handlových plátkov

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Domáci mrežovník je taká domáca klasika, ktorá opäť prichádza do módy. Môžete ho pripraviť s akýmkoľvek lekvárom, či ovocím.

    Domáci mrežovník je sladké retro opäť v móde

    Postup:

    1. Z uvedených surovín rýchlo spracujte cesto. Pri príprave krehkého cesta používajte studené maslo a cesto dlho nespracovávajte, aby ostalo krehké aj po upečení. Ak máte masu drobivú pridajte 1 až 2 polievkové lyžice studenej  až ľadovej vody.
    2. Spracované cesto zabaľte do fólie a nechajte aspoň 30 minút chladiť.
    3. Vychladené cesto rozdeľte tak, že 2/3 roztlačte do formy, popichajte ho vidličkou a 1/3 odložte na "mriežky". Na cesto natrite hrubšiu vrstvu lekváru a tú posypte mandľami.
    4. Z 1/3 cesta vyvaľkajte tenké koleso a radielkom nakrájajte tenké pásiky a vytvorte z nich mriežku.
    5. Pečte pri teplote 180 °C cca 35-45 minút a podávajte vychladnutý.